Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО
от БОЙКО ИЛИЕВ
премиера -
9 май 2022 г.

с участието на НЕВЕНА КАЛУДОВА, ДИМИТЪР БАНЕНКИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, СИЛВИЯ ПЕТКОВА
ВИНСЕНТ В БРИКСТЪН
от НИКЪЛЪС РАЙТ
премиера -
1 юли 2022 г.

с участието на МИЛА БАНЧЕВА, ЯСЕН АТАНАСОВ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА, ТЕОДОР НЕНОВ, КОНСТАНТИНА ГЕОРГИЕВА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 
 съвместно с Фондация "Аполония"

CLASS
от ЧАРЛС ЕВЕРЕД

Това е една история за театъра и хората, които го създават и за които той е съдба. Главните герои са актьори: той е най-добрият учител по актьорско майсторство в Ню Йорк, а тя е млада, много популярна филмова звезда... И двамата стават участници в житейски спектакъл, чиито край се оказва непредсказуем. Class е емоционално пътешествие, понякога хумористично, но много трогателно.

Пиесата се поставя за пръв път на европейска сцена. Българската публика ще се срещне с творчеството на драматург, по чиито сценарии са направени известни и награждавани театрални спектакли и филми.

Добре дошли във вашето бъдеще, дами и господа. Оптимистичният вариант? Ако ви се получат нещата, може би ще промените света... Или поне своето малко кътче. В него вие ще опознаете великата емоция от упражняването на едно изкуство, което е повече от почтено... И преди да умрете, може дори да докоснете сърцата на десетки, стотици... хиляди, кой знае... може би милиони хора, които никога не сте срещали и благодарение на този процес, може би, ще промените и техния живот...

Чарлс Еверед
Из монолог на Елиът


ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 70 МИНУТИ.
 • режисура: ВЛАДИМИР ПЕНЕВ
 • участват: ЮЛИАН ВЕРГОВ и МИЛА ЛЮЦКАНОВА
 • сценография: МИРА КАЛАНОВА
 • превод: ХАРАЛАМПИ АНИЧКИН

Отзиви:
 • "Юлиан Вергов изнася двоен открит урок по актьорско майсторство в новия спектакъл на Театър 199 „Class“ по непоставяната досега в Европа пиеса на американеца Чарлс Еверед – веднъж като героя си Елиът, най-добрия театрален педагог в Ню Йорк, и още веднъж като себе си, Юлиан Вергов, който прави една от най-силните си драматични роли досега."
  Ирина Гигова, в. Монитор

 • "Представление от най-висока класа и безупречно избрана първа премиера за сезона в любимия ми софийски театър."
  Елица Павлович, momichetataotgrada.com

 • "Театър 199 този път надскача границата на зрителската провокация, провокирайки и онези, които правят театър. Новата постановка Class на американския драматург Чарлс Еверед минава от другата страна на сцената, за да покаже взаимодействието между опита и младостта, между успеха и мечтата за успех, минавайки през неравностите на пътуването на артиста.
 • Режисьорът Владимир Пенев взима елегантната драматургия и я напасва на натюрела на героите, разкрива извивките на характерите им, разгръщайки многопластовостта им. Юлиан Вергов и Мила Люцканова изграждат по перфектен начин образите на Сара и Елиът. Тя е непокорна и дива, но същевременно целеустремена, той е раздразнителен, своенравен, но и много раним."
  в. Животът днес

 • "Какво те прави добър актьор? Как се учи? Докъде стига в ролята си учителят и откъде започва личността му? На тези и много други въпроси търси отговор постановката Class на Владимир Пенев, поставена в Театър 199. Представена за първи път на българска сцена, пиесата на Чарлс Еверед развенчава не един мит за актьорската професия, като повдига смело завесата и влиза зад кадър."
  Ивалина Саралиева, Vibes.bg  Премиера: 28 септември 2017 г.


 • (C) 2003-2022 Theatre 199; VISITORS#23248