Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО
от БОЙКО ИЛИЕВ
премиера -
9 май 2022 г.

с участието на НЕВЕНА КАЛУДОВА, ДИМИТЪР БАНЕНКИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, СИЛВИЯ ПЕТКОВА
ВИНСЕНТ В БРИКСТЪН
от НИКЪЛЪС РАЙТ
премиера -
1 юли 2022 г.

с участието на МИЛА БАНЧЕВА, ЯСЕН АТАНАСОВ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА, ТЕОДОР НЕНОВ, КОНСТАНТИНА ГЕОРГИЕВА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ЧИНЕЧИТА
от ТИЕРИ ДЕБРУ

СВЪРТАЛИЩЕТО НА МАГИЯТА
Киностудиото ЧИНЕЧИТА в Рим е познато като „сърцето на европейското кино”. В него се правят едни от най-забележителните шедьоври в историята на седмото изкуство. Там Федерико Фелини снима пленителните ленти „Сладък живот” и „Сатирикон”, Франко Дзефирели прави прелестно красивия „Ромео и Жулиета”, Джоузеф Манкиевич – скандалната за времето си „Клеопатра”, а Уилям Уайлър – ненадминатия и до днес с мащабите си епос „Бен Хур”.
Тези филми омагьосват, трогват и спират дъха ни. Карат ни да се „забравим” в тях. На кого не се е случвало, излизайки от киносалона, да се чувства не намясто в света навън? И нима не ви е познато усещането, че онези уголемени хора от екрана са много по-истински и съществени за нас от тези, които ни разминават забързани по тротоара? Каква прекрасна магия е това!
ЧИНЕЧИТА – свят на мечтите! В него са работили безброй звезди – София Лорен, Джина Лолобриджида, Марчело Мастрояни, Роберто Бенини. Гениални сценаристи, режисьори, композитори и сценографи. А още повече са безименните дърводелци, шивачи, ковачи, метачи, пазачи. И колко много от тях – неосъществени кинозвезди! Такава е ЧИНЕЧИТА – място на голяма слава и на преглътнато разочарование. За нея разказва нашата история.
В ЧИНЕЧИТА има един малък театър наречен „Еутека”. Театър, а не кино. Театър със 199 места! А в Театър 199 можете да се озовете в сърцето на ЧИНЕЧИТА. Заповядайте!

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 90 МИНУТИ.
 • режисура: ЕМИЛ БОНЕВ
 • участват: СТЕФАН МАВРОДИЕВ, ВИКТОРИЯ КОЛЕВА и МИЛКО ЙОВЧЕВ
 • сценография: ЕЛЕНА ИВАНОВА, РАЛИЦА РУСЕВА
 • превод: КРАСИМИР КАВАЛДЖИЕВ

Награди:
 • СТЕФАН МАВРОДИЕВ - номинация "Аскеер" за водеща мъжка роля

  Отзиви:
 • "Чинечита" е сред малкото премиерни заглавия от началото на сезона, което действително има с какво да обогати столичния театрален афиш.”
  Сабина Василева, в. "Сега";

 • „По време на премиерните спектакли на „Чинечита" публиката съвсем заслужено засипа с бурни овации страхотния Стефан Мавродиев, който прави една от най-силните си роли в театъра през последните години. Аплодисменти заслужават и всички, осъществили постановката.”
  Марина Чертова, vsekiden.com;

 • “Виктория Колева и Милко Йовчев са в поддържащите роли на сцената, на която Стефан Мавродиев дава всичко от себе си със страст и енергия, които подсказват пълното му сливане с образа на малкия човек, който ще остане артист в душата си до самия край. Напълно заслужена номинация за “Аскеер” за главна мъжка роля.”
  Елица Павлович, momichetataotgrada.com  Премиера: 12 октомври 2014 г.


 • (C) 2003-2022 Theatre 199; VISITORS#23389