Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
НАЙ-БЪРЗИЯТ ЧАСОВНИК ВЪВ ВСЕЛЕНАТА
от ФИЛИП РИДЛИ
премиера -
26 май 2019 г.

постановка СТАЙКО МУРДЖЕВ
с участието на ЯВОР БАХАРОВ, МАЛИН КРЪСТЕВ, АЛЕКСАНДЪР ТОНЕВ, РУМЕН МИХАЙЛОВ, ВИТТОРИЯ НИКОЛОВА, СТАНКА КАЛЧЕВА
ДОГОВОР 2019
от МАЙК БАРТЛЕТ
премиера -
8 март 2019 г.

постановка ВАСИЛ ВАСИЛЕВ
с участието на АНА ВЪЛЧАНОВА, НАДЯ ДЕРДЕРЯН
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ХОРАТА ОТ ОЗ
от ЯНА БОРИСОВА

„Хората от Оз”, ведно с „Малка пиеса за детска стая” и „Приятнострашно”, завършва този емоционален и драматургичен триптих, който се случи заради един театър, едно приятелство и група вдъхновяващи актьори. Героите в тези пиеси много си приличат. Може би са едни и същи хора в различни прераждания. Може и да не са. По-важното е, че това са същества способни да приемат чувствата си, да ги коментират и споделят, което им е помогнало да оцелеят в „един доста притеснителен свят”. „Хората от Оз” е нещо като дълго любовно писмо без адресат. Вътре е написано всичко, което искаме да кажем на тези, които обичаме или сме обичали някога.
Яна Борисова и Галин Стоев


ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 100 МИНУТИ.
 • режисура: ГАЛИН СТОЕВ
 • участват: ЦВЕТАНА МАНЕВА, АТАНАС АТАНАСОВ, ВЕЖЕН ВЕЛЧОВСКИ, СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ и РАДЕНА ВЪЛКАНОВА
 • сценография: ЮЛИЯН ТАБАКОВ
 • музика: САША КАРЛСОН
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
25 юни 2019
20,00ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
17 юли 2019
20,00ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
24 септември 2019
20,00ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • АТАНАС АТАНАСОВ - награда "Аскеер" 2013 за поддържаща мъжка роля;
 • ЯНА БОРИСОВА - награда "Икар" 2014 за драматургичен текст;
 • АТАНАС АТАНАСОВ - номинация "Икар" 2014 за поддържаща мъжка роля;
 • ЯНА БОРИСОВА - номинация "Аскеер" 2014 за драматургичен текст;
 • ЦВЕТАНА МАНЕВА - награда за женска роля от Международния фестивал Друмеви театрални празници "Нова българска драма" - Шумен 2014.

  Отзиви:
 • “Нямам нужда от други причини да обичам театъра – стига ми да преживея два вълшебни часа като тези с „Хората от Оз“.
  Елица Павлович, momichetataotgrada.com;

 • „Това е текст, който категорично отказва да приеме реалността и приласкава публиката си с онова най-чудно свойство, като я накара да се почувства избрана и част от малка, но умна сплотена група. Театър на утехата и амнезията. Талантлива е Яна Борисова – умее го това.”
  Гергана Пирозова, в. Капитал;

 • „Има една страна, в която хората са вдъхновени, вечно влюбени и щастливи. Тази страна, приличаща на Изумрудения град, е страната "Оз". В нея законите за живеене много приличат на нашите, а хората са досущ като нас. "Хората от Оз" от Яна Борисова е третата и последна спирка от пътуването в страната на чудесата на съдружието на авторката с Галин Стоев и великолепните актьори Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски, Радена Вълканова, Атанас Атанасов (номинация за подържаща мъжка роля на фондация Аскеер’2013) и голямата Цветана Манева.”
  Кремена Димитрова, edna.bg;

 • „Деликатна, леко снобска, създадена от и за хора на духа. Такъв - елегантен и космополитен като усещане (не само заради неопределимите като националност имена на персонажите), е и спектакълът на Театър 199 под режисурата на Галин Стоев, с който хиперуспешният тандем, без да си го е поставял за цел, оформя триптих на тази уютна сцена.”
  Ирина Гигова, в. Новинар;

 • „Бих се наела да Ви разказвам части от сюжета, но красотата на това представление се състои в неговото лично преживяване. Действието се развива на две места – сцената и душата на зрителя по един съкровен начин, наподобяващ влизането в празен храм, където те обзема спокойствие, любов и още нещо, малко позабравено, или още неоткрито. Повечето хора, които я гледат дълго след това повтарят като мантри части от нея: „В театъра, скъпи мой, всеки тенекиен човек има шанса да открие сърцето си“. Една пиеса, която е по-скоро медитация, от колкото дидактичен урок. Повече молитва, отколкото претенция и гръмогласност.”
  Мирена Керезова, lovetheater.bg;

 • “Има нещо много особено в Хората от Оз - без да се случва кой знае какво, изникват невидими състояния и неща, които променят амплитудата на горене. Един се влюбва, втори се опитва да се отскубне от перманентно състояние на влюбеност, държащо го в страховита безтегловност, трети пък гледа отстрани и „лекува" с кротки, но мраморни думи. Къде е истината? В отговорите или във въпросите? По-скоро, в Играта.”
  Патриция Николова, sofialive.bg  Премиера: 5-ти и 6-ти април 2013 г.


 • (C) 2003-2019 Theatre 199; VISITORS#144284