Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПИЕСА ЗА ДВАМА
от ТЕНЕСИ УИЛЯМС
премиера -
21 декември 2022 г.

с участието на НОНА ЙОТОВА, ВЕСЕЛИН АНЧЕВ
ЧЕСТ
от ДЖОАНА МЪРИ-СМИТ
премиера -
4 февруари 2023 г.

с участието на КРИСТИНА ЯНЕВА, ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ, ЕЛЕНА ХРАНТ, КАТАЛИН СТАРЕЙШИНСКА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ХАОС
от МИКА МИЛЯХО

Не се безпокойте, тази пиеса не се занимава с добилата популярност в науката Теория на хаоса. Това е една лирична комедия за хаоса, който настъпва в живота на човек след като отминат лудото детство, кривогледия пубертет и шеметната младост. Хаосът, който настъпва, когато дойде времето за брак, деца и кариера. „Хаос“ ни напомня, че в тези обичайно нелеки моменти е добре човек да не забравя приятелите, с които е отраснал.

"ХАОС" СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ.

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 100 МИНУТИ.
 • режисура: МАРИЙ РОСЕН
 • участват: ЙОАНА БУКОВСКА-ДАВИДОВА, ЕЛЕНА АТАНАСОВА, РАДИНА ДУМАНЯН
 • сценография: АНТОНИЯ ПОПОВА
 • музика: КОНСТАНТИН ТИМОШЕНКО
 • костюми: АНТОНИЯ ПОПОВА
 • превод: ЗЛАТНА КОСТОВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
14 февруари 2023
19:30 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • ЕЛЕНА АТАНАСОВА - номинация "Икар" 2020 за водеща женска роля;

  Отзиви:
 • "Три поливалентни и мегаталантливи актриси се превъплъщават в почти две дузини образи, някои от които мъжки, в най-новия спектакъл на Театър 199 – „Хаос“.
  Ирина Гигова, в-к "Монитор"

 • "Вярно, че добрият актьор си е малко луд, но този „Хаос” е пълна лудница. Достатъчно са едно сако, шапка или промяна на гласа и мимиката, и нищо на сцената не е като преди три секунди. Като на забързан каданс се случва всичко от делниците на трите дами и обкръжението им. Терзания, гафове, любови, майтапи, удари по кокалчетата, сълзи… наистина има всичко, докато всеки си намери майстора и мястото, а зрителите се посмеят до насита на женската гледна точка към нещата от живота."
  Виолета Цветкова, iconomist.bg

 • "Тpи прекрасни aктpиcи pазвълнyваxа пловдивcката диаcпоpа в cтолицата и тя cе изcипа пред Театъp 199, за да гледа любимките cи. Елена Атанасова и Радина Думанян, които са от щата на пловдивската трупа, и Йоана Буковска-Давидова, която често гостува там, излизат на малката сцена в лъчезарното феминистично представление “Хаос” по текст на неизвестния ни досега финландски автор Мика Миляхо."
  Димитър Стайков, в-к "24 часа"

 • "Спектакълът на сцената на „Театър 199“ – „Хаос“ е драматургичен разказ за живота на обикновения човек, но и за превръщането му в разбунтувал се индивид; за системата, която засмуква човешкото същество, въвличайки го в нелепи ситуации, но и за краткия миг възмездие, когато хармонията надделява."
  Ориета Антова, smediaroom.com

 • "Тънкият баланс между кариерата, семейството и приятелите понякога се оказва толкова крехък, че само милиметър в страни от границата преобръща всичко останало наопаки. А дали изобщо е възможен подобен баланс?

  Три прекрасни жени търсят отговор на този въпрос на сцената на Театър 199 в спектакъла “Хаос”, който се поставя за първи път у нас."
  Мирена Керезова, lovetheater.bg

 • „Хаос е вечер, която трябва да си подарите. Да ви докосне душата, да ви разсмее, да ви трогне, да ви покаже, че ето, на – цялата тази каша от човешки вълнения всъщност е нормалното състояние, в което се намира светът. Хаосът е навсякъде около нас, но ние оцеляваме въпреки него, а защо не и благодарение на силата, която той ни дава. Аплодисменти!“
  Гергана Бенчева, jasmin.bg

 • „На сцената имаме три различни като натюрел актриси, които ни показват живота в неговата абсурдност, но и семплост, защото животът е прекрасен именно в тази семплост на докосванията помежду ни.“
  Елица Матеева, artvarna.net  Премиера: 22 октомври 2019 г.


 • (C) 2003-2023 Theatre 199; VISITORS#35072