Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ФЕРНАНДО КРАП МИ Е НАПИСАЛ ТОВА ПИСМО
от ТАНКРЕД ДОРСТ
премиера -
29 септември 2020 г.

постановка ИВАН УРУМОВ
с участието на ИВАН РАДОЕВ, ЕЛИ КОЛЕВА, СТОЯН МЛАДЕНОВ, ЛЮБЕН ЧАТАЛОВ
ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ
по ДЖОРДЖ ОРУЕЛ
премиера -
10 февруари 2020 г.

постановка ДЕСИСЛАВА ШПАТОВА
с участието на СНЕЖИНА ПЕТРОВА и ВИРДЖИНИЯ СЪБЕВА, ИВОНА МАВРОВА, СТАНИМИР МИХАЙЛОВ, ТОДОР АТАНАСОВ
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ
по романа на ДЖОРДЖ ОРУЕЛ

Защо Оруел? Защо сега? Възможно ли е овехтелите образи на съветизма да са актуални днес? Да! Защото „Фермата на животните“ на големия британски автор, смятана за едно от най-великите постижения на литературата на острова през 20-и век, отива далеч отвъд конкретните социално-политически и исторически рамки. Какво се случва днес? Какво очакваме да бъде утрото на нашето утре? В Англия, България, Русия, Китай, Америка, навсякъде, сякаш нещо ново предстои. Но какво е то? И накъде върви?

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 90 МИНУТИ.
 • режисура: ДЕСИСЛАВА ШПАТОВА
 • участват: СНЕЖИНА ПЕТРОВА и ВИРДЖИНИЯ СЪБЕВА, ИВОНА МАВРОВА, СТАНИМИР МИХАЙЛОВ, ТОДОР АТАНАСОВ
 • сценография: ХРИСТИНА ДЯКОВА
 • музика: КАЛИН НИКОЛОВ
 • хореография: ТАТЯНА СОКОЛОВА
 • костюми: ХРИСТИНА ДЯКОВА
 • превод: АЛБЕНА ДИМИТРОВА-НЕСТОРОВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
26 октомври 2020
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
06 ноември 2020
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
23 ноември 2020
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Отзиви:
 • "Който още не е сигурен, че Петрова е страховита актриса, да тича към касата на Театър 199. В първия момент тя се явява танцово на сцената като клоун-конферансие, представящ въвеждащия текст, за да остане там 90 минути, преминавайки през какво ли не. Успоредно с тегленето на повествованието, тя влиза в куп роли и излиза от тях в стила на шампион-слаломист, като при това интонационно и пластично коментира и образите, и отношението на останалите персонажи към тях, и конкретното действие, и мястото му в цялата картина. Разнообразна, изобретателна, внушителна."
  Георги Каприев, въпреки.com

 • "За ефектното, но дълбоко смислено зрелище спомагат група съвсем млади актьори, които на моменти биват изваждани от по-скоро декоративните им функции: освен че танцуват и пеят, влизат и излизат от образи, задават въпроси, спорят... Те са Вирджиния Събева, Ивона Маврова, Станимир Михайлов и Тодор Атанасов. Но неформално погледнато, „Фермата на животните“ е моноспектакъл на многоликата Снежина Петрова, която на сцената е всичко – и човеци, и животни, и чар, и диригент на смисъла."
  Ирина Гигова, в-к "Монитор"

 • "Фермата на Оруел като кабаре. Няма по-добро идейно решение за камерната сцена на Театър 199, разкроена от режисьорската фантазия на Десислава Шпатова. С визията и окото на театрален утопист, тя е изградила своебразен микросвят, в който литературната творба остава като тънка червена линия, но не и като истинската основа на спектакъла. Който, впрочем, можеше да бъде и моноспектакъл на Снежина Петрова. Тя обаче е в компанията на четирима подгласници, чиято артистична зрялост изцяло импонира на чудовищния ѝ талант.
  Даниел Димитров, btvnovinite.bg

 • "Залата препълнена – публиката на крака. В "Tеатър 199" Десислава Шпатова поставя "Фермата на животните" по Оруел толкова живо и проникновено, че асоциациите с овластени оруелови прасета на нашето съвремие, сами си идват."
  Иво Алексиев, offnews.bg

 • "Банално или не, няма как да говорим за “Фермата на животните” без, преди всичко, още веднъж да станем на крака за Снежина Петрова и нейния чудовищен актьорски талант."
  Тереза Алексиева, vibes.bg  Премиера: 10 февруари 2020 г.


 • (C) 2003-2020 Theatre 199; VISITORS#347054