Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО
от БОЙКО ИЛИЕВ
премиера -
9 май 2022 г.

с участието на НЕВЕНА КАЛУДОВА, ДИМИТЪР БАНЕНКИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, СИЛВИЯ ПЕТКОВА
ВИНСЕНТ В БРИКСТЪН
от НИКЪЛЪС РАЙТ
премиера -
1 юли 2022 г.

с участието на МИЛА БАНЧЕВА, ЯСЕН АТАНАСОВ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА, ТЕОДОР НЕНОВ, КОНСТАНТИНА ГЕОРГИЕВА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

СЪДЕБНА ГРЕШКА
от ДЖОН МОРТИМЪР

Както е известно, Testis unus testis nullus, или един свидетел, пък бил той и централен, не е свидетел, т.е. трябва ни най-малко обичайния брой - два. За това призовавам 199 свидетели на случаен принцип (нов стил - 169)* да освидетелстват изненадания свидетел по време на зрелищен процес, който ще се проведе в уютното мазе наречено театър. Желаещите могат да представят свидетелство за съдимост пред ръководството и да внесат съдебна такса на касата на ул. „Раковска“ срещу което ще получат нужната ценна книга, осигуряваща им достъп в залата. Ако лековерните свидетели не открият това което търсят, могат да потърсят справедливост, както и възстановяване на сумата и претърпените морални щети където и от когото намерят за добре.
Валентин Ганев


ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 70 МИНУТИ.
 • режисура: ВАЛЕНТИН ГАНЕВ
 • участват: ТЕОДОР ЕЛМАЗОВ и ПЛАМЕН ПЕЕВ
 • сценография: КРАСИМИР ВЪЛКАНОВ
 • музика: СЛАВ БИСТРЕВ
 • превод: ЗЛАТНА КОСТОВА

Награди:
 • ВАЛЕНТИН ГАНЕВ - награда за режисьорски дебют от Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово" - Пловдив 2018 г.

  Отзиви:
 • "Тънка ирония и заплетена интрига, криминале с остри нотки на комедия и силен привкус на напиращ смях - не, не става въпрос за грешка, а за "Съдебна грешка".
  в. Животът днес

 • "Представлението има всички предпоставки на добрия театър – отлична актьорска игра, убедителна сценография, хубав текст."
  Елица Павлович, momichetataotgrada.com

 • "Неочакваният развой на събитията и още по-непредвиденият финал илюстрират парадоксите в правораздаването изобщо и крехкостта на границата между "грешка" и справедливост. Това криволичене предопределя и жанровата специфика на спектакъла, движещ се на ръба между комедията и трагедията, по който ръб именно долавяме виртуозността на истински оздравителния британски хумор."
  Сабина Василева, в. Сега

 • "Актьорският театър в театъра е центърът на представлението. И макар че изненадващият финал обслужва интригата и очакванията на зрителя, играта на различните роли между Тео Елмазов и Пламен Пеев е същинската стойност на спектакъла."
  Димитър Стайков, в. 24 часа

 • "Накратко, пред очите ни оживява един план за това как ще измъкнат миловидния Фаул от килията му. Идеята е дебело подплатена с много усмивки, сладък хумор, леко обрисуван с ирония и избродирана пъстро от шарен абсурд. Има също и нанизи от мелодичност и красиво премерени жестове на тялото. Една картина почти, ама жива и много искрена. И да, животът изглежда няма предпазни мрежи, но пък има решетки. А вие може да сте свидетели от първо лице..."
  Нукет Данаджиева, lovetheater.bg  Премиера: 25 февруари 2017 г.


 • (C) 2003-2022 Theatre 199; VISITORS#23288