Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПИЕСА ЗА ДВАМА
от ТЕНЕСИ УИЛЯМС
премиера -
21 декември 2022 г.

с участието на НОНА ЙОТОВА, ВЕСЕЛИН АНЧЕВ
ЧЕСТ
от ДЖОАНА МЪРИ-СМИТ
премиера -
4 февруари 2023 г.

с участието на КРИСТИНА ЯНЕВА, ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ, ЕЛЕНА ХРАНТ, КАТАЛИН СТАРЕЙШИНСКА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

РАЗГОВОРИ С МАМА
по САНТЯГО ОВЕС
от ЖОРДИ ГАЛСЕРАН

Това е една смешна история върху сериозни теми. Любопитен двубой между майка и син. Дали най-важната цел в живота да е високоплатената работа, луксозната кола, скъпият апартамент, екскурзията до Канарските острови?... Ами после?! "Страх да не останеш без нищо, ако до нещо вече си се добрал. А ако не си - страх да не останеш без илюзията, че можеш да го имащ," изплаква героят, съсипан от чувството за пълна безизходица. "Сине," успокоява го майката, "Това, което за теб е голям ужас, за мен е въздух под налягане."
Нищо материално не може да замени вниманието, разбирането, обичта в очите на човека до теб. Звучи познато, но е толкова необходимо в днешното ни странно време...

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 90 МИНУТИ.
 • режисура: ВЕНЦИ КУЛЕВ
 • участват: МЕГЛЕНА КАРАЛАМБОВА и ГЕОРГИ КЪРКЕЛАНОВ
 • сценография: НИНА ПАШОВА
 • костюми: НИНА ПАШОВА
 • превод: НЕВА МИЧЕВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
19 февруари 2023
19:30 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • МЕГЛЕНА КАРАЛАМБОВА - награда на Столична община за ярки постижения в областта на културата 2017 г. в категория "театър"
 • МЕГЛЕНА КАРАЛАМБОВА - награда "Аскеер" 2017 за водеща женска роля;

  Отзиви:
 • "Прекрасен спектакъл. Много личен. И за всички. От него бликват щастливи сълзи..."
  Виолета Цветкова, afish.bg

 • "Отличен актьорски дует, спектакъл с мощни интелектуални и емоционални внушения, светла и силна театралност. Дай, Боже, всекиму така берекетни дебюти!""
  Георги Каприев, в. "Култура"

 • "В тази лична история, която е на ръба между смешното и драматичното, майката и синът мерят сили, без да забравят връзката помежду си. Може би затова в този двубой няма как да има победители.
  Но може и да е заради друго – защото след една определена възраст, победите вече нямат никакво значение, а старостта идва с умиротворяване и прошка. Трябва да отбележим още, че Меглена Караламбова и Георги Къркеланов са изключително убедителен тандем в „Разговори с мама“."
  Оля Стоянова, Арт пътеводител

 • "„Разговори с мама“ е новото бижу в колекцията. Пиесата на Сантяго Овес е преработена и дописана от крайно нашумелия Жорди Галсеран, който оставя върху всяка дума неизличима следа. Диалогът е доведен до съвършенство, а репликите летят като тенис топки между обиграни състезатели. На публиката не остава друго, освен да мести ококорен поглед, докато тече размяната. Цялата пиеса е структурирана като откровен разговор между майка и син – такъв, какъвто е хубаво да провеждаме с родителите си не само веднъж в живота."
  Елена Райнова, lovetheater.bg

 • "Майка и син открито говорят за секс, за смърт, за съпружеските отношения, за децата, за изневярата, за болката, за прошката, за живота с главно Ж. След края на пиесата ти се иска да изтичаш при майка си и да я питаш за всичко, за което не намираш време..."
  Стефани Калчева, vibes.bg  Премиера: 25 юни 2016 г.


 • (C) 2003-2023 Theatre 199; VISITORS#35255