Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО
от БОЙКО ИЛИЕВ
премиера -
9 май 2022 г.

с участието на НЕВЕНА КАЛУДОВА, ДИМИТЪР БАНЕНКИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, СИЛВИЯ ПЕТКОВА
ВИНСЕНТ В БРИКСТЪН
от НИКЪЛЪС РАЙТ
премиера -
1 юли 2022 г.

с участието на МИЛА БАНЧЕВА, ЯСЕН АТАНАСОВ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА, ТЕОДОР НЕНОВ, КОНСТАНТИНА ГЕОРГИЕВА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ПИЕРО
от авторски спектакъл на АЛЕКСАНДЪР ИЛИЕВ

Предстои Ви среща с виртуозното изкуство на АЛЕКСАНДЪР ИЛИЕВ.
На сцената ще се появи бедният Пиеро, най-яркият герой от класическата френска пантомима. За седемдесет и пет минути дъхът Ви ще бъде отнет поне още толкова пъти.
Пиеро Ви разказва своята изпълнена с приключения, романтика и невероятни обрати съдба – комична и трагична. В началото ще полетите сред прекрасно красиви пеперуди. Сетне, когато Пиеро открадне жълтици, ще го гоните по улиците нощни на неприветливия град. Той ще намери начин да се вмъкне на бал в аристократичен дом и да се опита да спечели сърцето на благородна дама. А дали тя не е само сън? Той е жаден за любов и е искрен като слънчев лъч, но в отчаянието му се спотайва тъмна сянка...
Александър Илиев завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 1988 година в класа на проф. Сашо Стоянов, специалност „режисура за драматичен театър”. Започва сам заниманията си по пантомима през 1974 година. През 1976 се записва в Студио „Пантомима”, ръководено от Вельо Горанов и Милчо Милчев. Те стават първите му учители в това изкуство. От 1978 година ръководи школите за подготовка на млади мимове към „Студиен пантомимен театър”. През 1982 година се запознава с Жан-Луи Баро в София. През 1985 година става негов ученик и завършва Университета на театъра на нациите в Барселона, Испания – специалност „Комедия дел`Арте”. Същата тази година Александър Илиев създава своя собствена трупа „Мимстудио Алба”, която съществува и до днес под ръководството на Христо Кънчев. От 1984 година е хоноруван асистент по пантомима и актьорско майсторство в НАТФИЗ, щатен преподавател от 1992. Днес той е доцент и доктор, художествен ръководител на класове по пантомима.
През 1992 година влиза във файловете на Гинес с 24-часовия си маратон – изпълнение на пантомима без прекъсване. Подобрява рекорда си през 1994 година (25 часа) и 2005 година (25 ½ часа).
  • участват: АЛЕКСАНДЪР ИЛИЕВ
  • сценография: РАЛИЦА ГЕОРГИЕВА

Награди:
  • Голямата награда за пантомимен маратон – Мюнстер 2006 г.
  • I-ва награда за изпълнение на пантомима на Фестивала във Верона 1992 г.
  • I-ва награда за изпълнение на пантомима на Фестивала в Падуа 1989 г.
  • I-ва награда за изпълнение на пантомима на Фестивала в Москва 1985 г.

    Премиера: 9 април 2011 г.


  • (C) 2003-2022 Theatre 199; VISITORS#23382