Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ХАОС
от МИКА МИЛЯХО
премиера -
22 октомври 2019 г.

постановка МАРИЙ РОСЕН
с участието на ЙОАНА БУКОВСКА-ДАВИДОВА, ЕЛЕНА АТАНАСОВА, РАДИНА ДУМАНЯН
ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ
по ДЖОРДЖ ОРУЕЛ
премиера -
10 февруари 2020 г.

постановка ДЕСИСЛАВА ШПАТОВА
с участието на СНЕЖИНА ПЕТРОВА и ВИРДЖИНИЯ СЪБЕВА, ИВОНА МАВРОВА, СТАНИМИР МИХАЙЛОВ, ТОДОР АТАНАСОВ
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ СЪМ КУЧЕ
от АЛЪН ДЕЙВИД ПЪРКИНС

ПЕТ ЧОВЕКА. ПЕТ ЛЪЖИ. ЕДИН ИНТЕРНЕТ.
"НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ СЪМ КУЧЕ" е пиеса за пет души, които имат трудности в общуването си с другите хора от реалния свят. Те намират куража да се присъединят към група за самотници в Интернет. Възползвайки се от факта, че никой не ги вижда, петимата избират да се скрият зад лъжи и фалшиви самоличности, за да постигнат своето съкровено желание - да установят връзка с други хора. Тъй като всеки един от тях лъже за собствената си идентичност, никой не е сигурен в искреността на другите.
Те се заплитат в лъжите си, докато в края на краищата всички се издават. Веднъж разкрити те трябва да се справят със своето неудобство и притеснение, въпреки че сега могат да се изправят пред истинските си проблеми, които са ги довели във виртуалната общност.
Тази "Интернет приказка" е забавен и комичен разказ за това как хората, въпреки че се опитват да се представят в киберпространството чрез измислени персонажи, истинската им личност в края на краищата винаги излиза наяве.
 • режисура: СЪНИ СЪНИНСКИ
 • участват: ВЯРА КОЛАРОВА, ИВАН БЪРНЕВ, ГЕОРГИ СПАСОВ, КРАСИМИР НЕДЕВ и СЪНИ СЪНИНСКИ
 • сценография: ВЕЧЕСЛАВ ПАРАПАНОВ
 • превод: ГЕРГАНА АЛЯКОВА

Отзиви:
 • „Четири клавиатури са необходими, за да се постигне лабораторията на чата, в която предпочитаме да сме други. Клавиатурите могат да бъдат нашият прозорец, сърце, оръдие на труда, машина на времето, под майсторските импровизационни актьорски миксове животът наподобява техно композиция – шумна, ритмична, устремена към удоволствието от играта, удоволствието да съживиш предметите, да ги накараш да пулсират и така се случва едно представление…”.
  Елица Матеева – „Литературен вестник”;

 • „Забавният, изпъстрен с комични ситуации разказ, е воден с тънка ирония от режисьора СЪНИ СЪНИНСКИ. Героите така се заплитат в Интернет-лъжи, че накрая трябва да признаят и заедно да разплетат истината”.
  Ивайла Иванова – в.”Труд”;

 • „Пиеса, която напук на очакванията не блъска с техно ритъм, нито студенее с аналитични заключения. Текстът на бившия директор на училищен оркестър и изпълнител на класическа валдхорна прелива от жизненост, хумор и човещина”.
  Анелия Янева – в. „Капитал”;

 • „Чатът – най-шеметния театър за недоволните от външния вид, възрастта, пола и биографията си. Влюбените чаткащи – по-страстни и истински в мрежата, отколкото в реалния живот. Защото Интернет е идеалният заместител на самоличността”.
  Патриция Николова – в.”Сега”;

  Премиера: 01.02.2003 г.


 • (C) 2003-2020 Theatre 199; VISITORS#323012