Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ХАОС
от МИКА МИЛЯХО
премиера -
22 октомври 2019 г.

постановка МАРИЙ РОСЕН
с участието на ЙОАНА БУКОВСКА-ДАВИДОВА, ЕЛЕНА АТАНАСОВА, РАДИНА ДУМАНЯН
ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ
по ДЖОРДЖ ОРУЕЛ
премиера -
10 февруари 2020 г.

постановка ДЕСИСЛАВА ШПАТОВА
с участието на СНЕЖИНА ПЕТРОВА и ВИРДЖИНИЯ СЪБЕВА, ИВОНА МАВРОВА, СТАНИМИР МИХАЙЛОВ, ТОДОР АТАНАСОВ
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 
 съвместно с Театър "КРЕДО"

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ЛУД
по Н. В. ГОГОЛ
от НИНА ДИМИТРОВА

Аксентий Иванович Попришчин. Ах, какъв чудак чудесен! Дали е луд гоголевият герой, или пък светът, в който той живее се е мръднал? На какво се смее зрителят? Може би на самия себе си. Та нали всеки, както казваме, си е „башка луд”. А че времето, което обитаваме не е с всичкия си, едва ли някой се съмнява.
За клетия Попришчин въображението му е вълшебно озарение – то му отрежда най-неочаквани роли – ту е крал велик, ту художник гениален, ту гневлив бунтар, ту е безутешно влюбен. А предметите около него придобиват неочаквани и причудливи свойства. Те възприемат изненадващи форми и смайващи качества, способни са дори да оживяват и да разговарят... Но проблемът на Аксентий Иванович е, че вместо фантазията му да е защитна черупка от суровата реалност, тя в крайна сметка му носи само главоболия.
Постановката на Нина Димитрова е вдъхновена палитра от неподражаем хумор, пленителна изобретателност и трогателна лиричност. Нейният прочит на „Дневникът на един луд“ доказва, че колкото и сбъркан да ни се струва светът, той може да бъде
вълшебен, стига да имаме сетивата да го разпознаем и като такъв.

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 105 МИНУТИ.
 • режисура: НИНА ДИМИТРОВА
 • участват: СТЕЛИАН РАДЕВ
 • сценография: НИНА ДИМИТРОВА и ВАСИЛ ВАСИЛЕВ-ЗУЕК
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
02 октомври 2020
19,30ч. 14,50 лв. 15,50 лв. 12,50 лв. 11,00 лв. 9,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • СТЕЛИАН РАДЕВ - Награда за мъжка роля на Международния фестивал на спектаклите с един актьор "BGMOT" - Габрово 2016 г.
 • СТЕЛИАН РАДЕВ - Номинация "Аскеер" 2016 за изгряваща звезда;
 • СТЕЛИАН РАДЕВ - Номинация "Икар" 2016 за дебют;

  Отзиви:
 • „Спектакълът е забележителен с блестящата работа на Нина Димитрова –сценарист и режисьор, със сценографията, дело на Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека и с невероятната игра на изгряващата звезда Стелиан Радев. Заповядайте в Театър 199 и гледайте този спектакъл! Ще се докоснете до истинското усещане за театър!”
  Емил Митков, "Атракт";

 • „Много въображение, но повече труд и педантизъм, има в моноспектакъла, разгърнат до съвършенство и с размах на една малка сцена, около която публиката е като у дома си. Така, четейки гениалния текст на Гогол през очите на няколко талантливи артисти, зрителят попада в свят, създаден от ... велкро.”
  Даниел Димитров, Vesti.bg;

 • “Безкрайно е удоволствието да гледаш на сцената актьор, чиито качества могат да бъдат развити така още в началото на неговия път в театъра. Изключително е да видиш как една звезда създава супернова! Димитрова очевидно е пътеводителят на един нов галактически стопаджия към голямото изкуство.
  „Дневникът на един луд“ е едно от събитията в българския театър. Събитие, което вероятно ще има шанса да покори и света.”
  Диляна Димитрова, Площад Славейков;

 • „Уникално!“, „Разтърсващо!“, „Невероятно представление!“, „Впечатляваща постановка!“ – това са част от реакциите на публиката след премиерата на постановката по класическата творба на Гогол „Дневникът на един луд“."
  Албена Хюбнер, Животът днес;

 • „При все че добре познава творбата на Гогол, зрителят наистина съчувства на клетия Попришчин. Той ли е лудият, или светът навън? И не зависи ли от нас самите да не допуснем животът ни да се превърне в лудница? Пред тези и други въпроси изправя спектакълът, заявка за театрално отличие за талантливата режисьорска работа на Нина Димитрова.”
  Сабина Василева, в. Сега  Премиера: 17 и 19 октомври 2015 г.


 • (C) 2003-2020 Theatre 199; VISITORS#322993