Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО
от БОЙКО ИЛИЕВ
премиера -
9 май 2022 г.

с участието на НЕВЕНА КАЛУДОВА, ДИМИТЪР БАНЕНКИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, СИЛВИЯ ПЕТКОВА
ВИНСЕНТ В БРИКСТЪН
от НИКЪЛЪС РАЙТ
премиера -
1 юли 2022 г.

с участието на МИЛА БАНЧЕВА, ЯСЕН АТАНАСОВ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА, ТЕОДОР НЕНОВ, КОНСТАНТИНА ГЕОРГИЕВА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ГОСПОЖИЦА ЮЛИЯ
от ОГУСТ СТРИНДБЕРГ

Аристократичен дом в нощта срещу Еньовден... На този празник се берат цветя и билки, и треви, на които се приписва магическа сила. Баячки и знахарки забъркват отвари за здраве, за късмет, за прогонване на злите духове... но най-вече за любов.
Въздухът трепти от пареща възбуда, от сладостни, но и опасни страсти. Всички в скандинавското имение празнуват. Лакеят Жан и готвачката Кристин са в кухнята. Жан е обещал следващия танц на Кристин. Но в този момент госпожица Юлия, дъщерята на господаря, нахлува в приповдигнато настроение и отвежда слугата със себе си. Така започва историята на гениалния Огуст Стриндберг. А когато към нейния край се съмне, нищо повече няма да бъде каквото е било...

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 90 МИНУТИ.
 • режисура: ЙОСИФ СЪРЧАДЖИЕВ
 • участват: ЙОАНА БУКОВСКА-ДАВИДОВА, КАЛИН ВРАЧАНСКИ, МИРА ВЪРБАНОВА
 • сценография: НЕВЕНА БЕЛЕВА
 • музика: МАРТИН КАРОВ
 • костюми: НЕВЕНА БЕЛЕВА
 • превод: ВАСА ГАНЧЕВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
08 октомври 2022
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • ЙОСИФ СЪРЧАДЖИЕВ - награда за режисура от Петнадесетото Юбилейно издание на Зимния фестивал на изкуствата "Сцена, палитра, слово" - Пловдив 2019 г.

  Отзиви:
 • "Представлението на Йосиф Сърчаджиев обаче има потенциал за дълголетие и той не се дължи само на факта, че Буковска и Врачански са добре познати лица от тв екрана, а това неминуемо привлича публика. По-важно е, че двамата се справят много добре с актьорските си задачи. Демонстрират класа, без да парадират с нея. Впрочем, такова е цялото представление."
  Елена Кръстева, в. "Монитор"

 • "И така – вечната история за любовта и омразата, за искреността и лицемерието, за възхода и падението в една връзка между мъж и жена, е разказана от една патетична и страстна, но много объркана госпожица Юлия в лицето на Йоана Буковска, между другото толкова изящна и грациозна, колкото може би не е била и в момичешките си години. От един краен и раздвоен вътрешно Жан - Калин Врачански, на когото ролята на съблазнител подхожда перфектно. И от озарената от своята невинност, покорство и дълбока вяра Кристин – между другото, за мен поне актрисата Мира Върбанова беше откритие в тази второстепенна роля, която тя изведе блестящо до финала."
  Ваня Шекерова, списание "Ева"  Премиера: 11 март 2016 г.


 • (C) 2003-2022 Theatre 199; VISITORS#25192