Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ХАОС
от МИКА МИЛЯХО
премиера -
22 октомври 2019 г.

постановка МАРИЙ РОСЕН
с участието на ЙОАНА БУКОВСКА-ДАВИДОВА, ЕЛЕНА АТАНАСОВА, РАДИНА ДУМАНЯН
ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ
по ДЖОРДЖ ОРУЕЛ
премиера -
10 февруари 2020 г.

постановка ДЕСИСЛАВА ШПАТОВА
с участието на СНЕЖИНА ПЕТРОВА и ВИРДЖИНИЯ СЪБЕВА, ИВОНА МАВРОВА, СТАНИМИР МИХАЙЛОВ, ТОДОР АТАНАСОВ
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО
от ДОНАЛД МАРГУЛИС

"Във време на социален катаклизъм и съмнение в ценностите на нашето общество, винаги ще се намерят хора, които съхраняват своя идеализъм. В наши дни, когато бушуват войни не толкова далече от границите ни и огромен брой хора напускат домовете си, за да търсят по-нормално съществуване в други страни, разказите на журналистите, които работят в най-горещите територии и образите на фотографите, които ежедневно рискуват живота си, са безценни за нашето по-задълбочено разбиране на конфликтите. Защото политиците и военните лидери ни казват едно, а снимките ни разкриват друго и подхранват съпротивата срещу войната".

Из реч на фотографа Джеймс Нахтуей на форума TED


ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 95 МИНУТИ.
 • режисура: ИВАЙЛО ХРИСТОВ
 • участват: КРИСТИНА ЯНЕВА, ПЕНКО ГОСПОДИНОВ, АТАНАС АТАНАСОВ, ЕЛЕОНОРА ИВАНОВА
 • сценография: МАРИНА ЯНЕВА
 • костюми: МАРИНА ЯНЕВА
 • превод: ЗЛАТНА КОСТОВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
11 октомври 2020
19,30ч. 7,00 лв. 7,00 лв. 7,00 лв. 7,00 лв. 7,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • ПЛАМЕН СИРАКОВ - награда за поддържаща мъжка роля на Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово" - Пловдив 2017 г.
 • ДАНИЕЛА СТАМОВА - награда за поддържаща женска роля на Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово" - Пловдив 2017 г.

  Отзиви:
 • "Написана блестящо и така поставена, че да не се прокрадне нито един излишен детайл, пиесата е сред малкото заглавия, придаващи облик на този театрален сезон."
  Сабина Василева, в. "Сега";

 • "Времето е спряло" е от онези постановки, които всеки трябва да види и които трябва да пълнят салона. Защото са блестящи - като текст, като режисура, като актьорска игра."
  Албена Хюбнер, в. "Животът днес";

 • "И с новата си премиера Театър 199 „Валентин Стойчев” (директор е „човекът-оркестър” Анна Монова) доказва, че е верен на своите традиции и на естетическия си вкус да подбира в репертоара си силни драматургически произведения. И с новата си постановка ярко изявяващият се като кино- и театрален режисьор наш обичан актьор Ивайло Христов доказва своя афинитет към камерни творби, в които ненатрапчиво да задава сериозни въпроси и да търси общочовешко звучене."
  Борислав Костурков, blitz.bg;

 • „Времето е спряло“ е едно великолепно попълнение за българския театрален афиш, което горещо ви препоръчваме да гледате. Тази постановка няма да ви остави равнодушни в нито един момент от 95-минутното си времетраене, а постоянно променящото се темпо и богата палитра от емоции ще ви държи заинтригувани и любопитни. Изживяването определено си заслужава."
  Константин Симидчийски, vibes.bg;

 • "Постановката „Времето е спряло“ се играе в България за пръв път и има нужните качества да пълни салона на театъра. Тя е сериозна, задълбочена, реалистична и е подходяща за публика с широки интереси."
  Мина Огнянова, artograph.bg.  Премиера: 21 май 2016 г.


 • (C) 2003-2020 Theatre 199; VISITORS#323030