Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПИЕСА ЗА ДВАМА
от ТЕНЕСИ УИЛЯМС
премиера -
21 декември 2022 г.

с участието на НОНА ЙОТОВА, ВЕСЕЛИН АНЧЕВ
ЧЕСТ
от ДЖОАНА МЪРИ-СМИТ
премиера -
4 февруари 2023 г.

с участието на КРИСТИНА ЯНЕВА, ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ, ЕЛЕНА ХРАНТ, КАТАЛИН СТАРЕЙШИНСКА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ВЕЧЕРЕН АКТ
по АНТОН П. ЧЕХОВ

Ломов: "Виждате ли каква е работата. /хваща го под ръка/ Дойдох, уважаеми Степан Степанич, да Ви безпокоя с една молба. Вече съм имал честа да се обърна към вас и Вие винаги, тъй да се рече... но аз, извинете, се вълнувам. Ще пийна вода, уважаеми Степан Степанич." /Пие вода/
Чубуков: /настрана/ "Дошъл е да ми иска пари! Няма да му дам. /към него/ За какво става дума, красавецо?"
Ломов: "Виждате ли, Уважаеми Степан ... грешка. Степан Уважаемич ... тоест аз ужасно се вълнувам, както ще благоволите да видите ... С една дума, само вие бихте ми помогнали, макар че, разбира се, с нищо не съм го заслужил и ... нямам право да разчитам на вашата помощ ..."
Чубуков: "Ах, не го усуквайте, миличък! Кажете направо! Е?"
Ломов: "Ей сегичка ... Веднага. Работата е там, че дойдох да искам ръката на дъщеря ви ..."
Из "Вечерен акт"

*************************************************************
"Времето минава и бавно напластява цвят след цвят. Портретът ни прелива от багри. Нима не е време за "ВЕЧЕРЕН АКТ", в който да свалим маските и да останем "голи"? Нима не е време за изповед? "Вечерен акт" разкрива душите ни! Но няма нищо лошо докато го правим да се забавляваме до сълзи."
Съни Сънински - режисьор


ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 90 МИНУТИ.
 • режисура: авторски спектакъл на СЪНИ СЪНИНСКИ
 • участват: МАРИЯ САПУНДЖИЕВА, СЪНИ СЪНИНСКИ и ГЕОРГИ СПАСОВ
 • сценография: ВЕЧЕСЛАВ ПАРАПАНОВ
 • костюми: ВЕЧЕСЛАВ ПАРАПАНОВ
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
19 февруари 2023
15:00 12,50 лв. 14,50 лв 11,00 лв. 9,50 лв. 8,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • МАРИЯ САПУНДЖИЕВА - награда "ИВАН ДИМОВ" за най-добър млад актьор за 2003 г.;
 • МАРИЯ САПУНДЖИЕВА - награда"ЗОЛОТАЯ МУЗА" 2003 г.;
 • "ВЕЧЕРЕН АКТ" - награда на публиката на юбилейното Х-о издание на Международния фестивал на камерните театри и малките театрални форми "СЛАВЯНСКИ ВЕНЕЦ" - Москва 2013 г.

  Отзиви:
 • „Режисьорът е направил ефектен коктейл от текстовете на Чехов и съвременни визуални трикове, които нито за миг не оставят публиката да скучае. Героите като жонгльори употребяват еднакво добре и думите, и ръцете си, разигравайки всичко на три обикновени дървени рамки. Тази пестеливост им позволява да демонстрират максимума на виртуозната си пластика”.
  Галина Рулева – в.”Новинар”;

 • „Няма начин публиката да не умира от удоволствие с неочакваните асоциации и зрелищни номера на Сънински. Той майсторски пуска духа на забавата от бутилката и на най-сериозния текст”.
  Димитър Стайков – в.”24 часа”;

 • „И тримата изпълнители са блестящи в своите превъплъщения. През цялото време не се разделят с дървени рамки за картини, превръщани в столове, албум за снимки, дори в корони за сватбата на младоженците. Не може да бъде подмината оригиналната сценография на талантливия Вечеслав Парапанов. Той признава, че е влюбен в Чехов и това личи. Само човек, който обича драматурга може да създаде такъв декор. „Вечерен акт" не те оставя да си поемеш дъх от смях, но редом с това има и един разтърсващ монолог на МАРИЯ САПУНДЖИЕВА, в който очите не само на актрисата, но и на публиката се пълнят до сълзи. И ти се иска да схрускаш я режисьора, я някой от актьорите, не можеш да го направиш, защото в спектакъла всичко е много добре изпипано”.
  Антон Стефанов – в.”Седмичен труд”;

 • „През цялото време в залата не настъпва тишина, защото смехът е почти до сълзи. Това е следствие не само на Чеховия талант, но и на добрата актьорска игра”. Елена Кръстева – в.”Монитор”;

 • „На сцената подскача, гърчи се, лае, сумти, хапе и скимти еснафският свят страхливите, злобните, отмъстителните, пресметливите хорица. Женитбата е само тематичен капан…радостта от връщането към игровото начало на театъра не може да не обхване и залата”.
  Патриция Николова – в.”Сега”

  Премиера: 30.09.2002 г.


 • (C) 2003-2023 Theatre 199; VISITORS#35246