Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ЯСНА ПОЛЯНА
от МИРО ГАВРАН
премиера -
15 ноември 2018 г.

постановка ИВАН УРУМОВ
с участието на ГЕОРГИ КАДУРИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, ИВАН ЮРУКОВ, СОФИЯ БОБЧЕВА
ДОГОВОР 2019
от МАЙК БАРТЛЕТ
премиера -
8 март 2019 г.

постановка ВАСИЛ ВАСИЛЕВ
с участието на АНА ВЪЛЧАНОВА, НАДЯ ДЕРДЕРЯН
НАГРАДА "СЛАВКА СЛАВОВА" 2019 г.
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Събития 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 
 съвместно с Фондация "Аполония"

CLASS
от ЧАРЛС ЕВЕРЕД

Това е една история за театъра и хората, които го създават и за които той е съдба. Главните герои са актьори: той е най-добрият учител по актьорско майсторство в Ню Йорк, а тя е млада, много популярна филмова звезда... И двамата стават участници в житейски спектакъл, чиито край се оказва непредсказуем. Class е емоционално пътешествие, понякога хумористично, но много трогателно.

Пиесата се поставя за пръв път на европейска сцена. Българската публика ще се срещне с творчеството на драматург, по чиито сценарии са направени известни и награждавани театрални спектакли и филми.

Добре дошли във вашето бъдеще, дами и господа. Оптимистичният вариант? Ако ви се получат нещата, може би ще промените света... Или поне своето малко кътче. В него вие ще опознаете великата емоция от упражняването на едно изкуство, което е повече от почтено... И преди да умрете, може дори да докоснете сърцата на десетки, стотици... хиляди, кой знае... може би милиони хора, които никога не сте срещали и благодарение на този процес, може би, ще промените и техния живот...

Чарлс Еверед
Из монолог на Елиът


ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 70 МИНУТИ.
 • режисура: ВЛАДИМИР ПЕНЕВ
 • участват: ЮЛИАН ВЕРГОВ и МИЛА ЛЮЦКАНОВА
 • сценография: МИРА КАЛАНОВА
 • превод: ХАРАЛАМПИ АНИЧКИН
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
20 април 2019
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
31 май 2019
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
29 юни 2019
20,00ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Отзиви:
 • "Юлиан Вергов изнася двоен открит урок по актьорско майсторство в новия спектакъл на Театър 199 „Class“ по непоставяната досега в Европа пиеса на американеца Чарлс Еверед – веднъж като героя си Елиът, най-добрия театрален педагог в Ню Йорк, и още веднъж като себе си, Юлиан Вергов, който прави една от най-силните си драматични роли досега."
  Ирина Гигова, в. Монитор

 • "Представление от най-висока класа и безупречно избрана първа премиера за сезона в любимия ми софийски театър."
  Елица Павлович, momichetataotgrada.com

 • "Театър 199 този път надскача границата на зрителската провокация, провокирайки и онези, които правят театър. Новата постановка Class на американския драматург Чарлс Еверед минава от другата страна на сцената, за да покаже взаимодействието между опита и младостта, между успеха и мечтата за успех, минавайки през неравностите на пътуването на артиста.
 • Режисьорът Владимир Пенев взима елегантната драматургия и я напасва на натюрела на героите, разкрива извивките на характерите им, разгръщайки многопластовостта им. Юлиан Вергов и Мила Люцканова изграждат по перфектен начин образите на Сара и Елиът. Тя е непокорна и дива, но същевременно целеустремена, той е раздразнителен, своенравен, но и много раним."
  в. Животът днес

 • "Какво те прави добър актьор? Как се учи? Докъде стига в ролята си учителят и откъде започва личността му? На тези и много други въпроси търси отговор постановката Class на Владимир Пенев, поставена в Театър 199. Представена за първи път на българска сцена, пиесата на Чарлс Еверед развенчава не един мит за актьорската професия, като повдига смело завесата и влиза зад кадър."
  Ивалина Саралиева, Vibes.bg  Премиера: 28 септември 2017 г.


 • (C) 2003-2019 Theatre 199; VISITORS#27664