Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ЯСНА ПОЛЯНА
от МИРО ГАВРАН
премиера -
15 ноември 2018 г.

постановка ИВАН УРУМОВ
с участието на ГЕОРГИ КАДУРИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, ИВАН ЮРУКОВ, СОФИЯ БОБЧЕВА
КРОАСАН
от МАРТИН КОЛЕВ
премиера -
29 септември 2018 г.

постановка ВАСИЛ ДУЕВ
с участието на ПЕТКО ВЕНЕЛИНОВ и ЦВЕТИНА ПЕТРОВА
КОНКУРС "СЛАВКА СЛАВОВА" 2018 г.
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Събития 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

4000 МИЛИ
от ЕЙМИ ХЕРЦОГ

За да прекосиш на колело Америка от Сиатъл до Ню Йорк са ти необходими поне 40 дни. Това са 4000 мили (6400 километра) и дузина щати. Трябват ти много смелост, подготовка и търпение. Защото приключението е дълго и изпълнено с рискове и неочаквани изненади. Още в самото начало настъпват съмненията. Те ще са твой спътник през целия път. Ставите и мускулите са подложени на невъобразимо изпитание. Болката става част от всяко едно задвижване на педалите. Домът и най-обикновените навици започват да ти липсват. И в съзнанието ти трайно се настанява въпросът: за какво правя всичко това? Нима целта да потопиш предната гума на велосипеда в Атлантика (както си направил със задната в Тихия океан) си заслужава тези неистови усилия?...

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 120 МИНУТИ.
 • режисура: ВЛАДИМИР ЛЮЦКАНОВ
 • участват: МЕГЛЕНА КАРАЛАМБОВА, НИКОЛАЙ ЖЕЛЕВ, КАТЕРИНА СТОЯНОВА, ЕЛЕНА ИВАНОВА
 • сценография: МАРИНА ЯНЕВА
 • превод: ИСКРА АНГЕЛОВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
30 януари 2019
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • НИКОЛАЙ ЖЕЛЕВ - НОМИНАЦИЯ "ИКАР" 2018 г. ЗА ДЕБЮТ;
 • МЕГЛЕНА КАРАЛАМБОВА - награда на Столична община за ярки постижения в областта на културата 2017 г. в категория "театър";
 • МЕГЛЕНА КАРАЛАМБОВА – награда за женска роля от Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово" - Пловдив 2018 г.

  Отзиви:
 • "Премиерата миналата седмица обра овациите на първата публика не само заради блестящата както винаги игра на най-новата носителката на „Аскеер“ за водеща женска роля, но и заради свежите превъплъщения на трима дебютиращи актьори, абсолвенти от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ. Николай Желев, Елена Иванова и Катерина Стоянова – запомнете тези имена, колкото и банално да звучат: за тях със сигурност ще се говори."
  Ирина Гигова, в. Монитор

 • "Носителката на "Аскеер" Меглена Караламбова реализира на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев" поредната си достойна за номинация главна роля. Публиката я аплодира на крака за изпълнението й в премиерната постановка на режисьора Владимир Люцканов "4000 мили". Пиесата на младата американка Ейми Херцог, която се поставя за пръв път у нас, е удостоена с наградата "Оуби" за драматургия и с номинация за "Пулицър".
  Сабина Василева, в. Дума

 • "Човечен, без да е наивен и мъдър, без да е досаден, това е отличен спектакъл на любимия ми софийски театър. Следващия път ще заведа на това представление и майка си, и сина си."
  Елица Павлович, momichetataotgrada.com

 • "„4 000 мили“ е постановка, в която разпознавах свои мисли, чувства, ситуации. Докосна ме по-силно, отколкото очаквах. А да гледаш на сцената млади актьори с толкова хъс и енергия носи удовлетворение и на самия теб."
  Деница Димитрова, lovetheater.bg  Премиера: 7 юни 2017 г.


 • (C) 2003-2018 Theatre 199; VISITORS#269579