Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
4000 МИЛИ
от ЕЙМИ ХЕРЦОГ
премиера -
7 юни 2017 г.

постановка ВЛАДИМИР ЛЮЦКАНОВ
с участието на МЕГЛЕНА КАРАЛАМБОВА, НИКОЛАЙ ЖЕЛЕВ, КАТЕРИНА СТОЯНОВА, ЕЛЕНА ИВАНОВА
СЪДЕБНА ГРЕШКА
от ДЖОН МОРТИМЪР
премиера -
25 февруари 2017 г.

с участието на ТЕОДОР ЕЛМАЗОВ и ПЛАМЕН ПЕЕВ
КОНКУРС "СЛАВКА СЛАВОВА" 2016 г. - РЕЗУЛТАТИ
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Събития 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

СВЕТУЛКИ
от АНДРЕЙ ФИЛИПОВ

Репетициите на „Светулки" започнаха с хиляди експерименти. Катя Петрова натовари сценографа Петя Караджова с безброй задачи. На сцената се редуваха най-разнообразни бляскави ефекти. Христо Йоцов вдъхновяваше с музикалната магия. Прекрасните талантливи млади актьори: Анна, Велислава, Ангел и Любомир бяха въвлечени в смайващи импровизации. Веднъж Катя ми каза, че този подход иде от нейната преподавателка в Академията – неповторимата Юлия Огнянава, която учила своите студенти, че е необходимо режисьорът да има в съзнанието си много ясна картина за спектакъла. А оттам нататък трябва да даде свобода на екипа си да допринася с хрумки всякакви от своя творчески заряд.
И така, с времето, нещата започнаха да придобиват форма. Една малка част от опитите отидоха на вятъра (но така е в театъра), останалото задържахме като хвърчила, с които да играем. В пиесата, ще видите, има полет над Земята. Но също онзи полет – на сърцето и душата. Там, където всеки може да е дълбоко щастлив, в световете на фантазията и на истинската близост.
Смея да кажа, че правейки „Светулки" ние, целият състав на тази постановка, до насита се отдадохме на нашето въображение и така се заобичахме! И силно се надявам, драги зрителю, по-малък, пък и по-голям, че гледайки спектакъла ти също ще станеш наш приятел.
  • режисура: КАТЯ ПЕТРОВА
  • участват: АННА ГОСТАНЯН, ВЕЛИСЛАВА МАРИНКОВА, АНГЕЛ КАЛЕВ , ЛЮБОМИР ЖЕЛЕВ
  • сценография: ПЕТЯ КАРАДЖОВА
  • музика: ХРИСТО ЙОЦОВ
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
08 октомври 2017
11.30ч. 5,00 лв. 5,00 лв. 5,00 лв. 4,00 лв. 4,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Отзиви:
  • "Трансформацията на куклите и актьорските въплъщения, специфичните и оригинални театрални търсения на художника и режисьора създават от онова недоизказано, но податливо на визуализация театрално пространство забавни, живи, смешни, облени в светлини и контрасти образи, провокиращи полета на детското въображение."
    Зорница Каменова, Литературен вестник    Премиера: 8 януари 2017 г.


  • (C) 2003-2017 Theatre 199; VISITORS#39668