Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
СЕМЕЕН СЪВЕТ
от КРИСТИНА КЛЕМЕНТЕ
премиера -
18 юни 2018 г.

постановка АТАНАС АТАНАСОВ
с участието на ГЕОРГИ СПАСОВ, АНАСТАСИЯ ИНГИЛИЗОВА, НИКОЛА СТОЯНОВ, ХРИСТИНА ДЖУРОВА, ВАСИЛ ДУЕВ
КРОАСАН
от МАРТИН КОЛЕВ
премиера -
29 септември 2018 г.

постановка ВАСИЛ ДУЕВ
с участието на ПЕТКО ВЕНЕЛИНОВ и ЦВЕТИНА ПЕТРОВА
КОНКУРС "СЛАВКА СЛАВОВА" 2018 г.
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Събития 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

НОС
по Н.В.ГОГОЛ
от ИНА БОЖИДАРОВА и ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА

Носът е най-забележимото и забележителното нещо на човешкото лице. (Далеч по-важен от очите, устните, ушите. Няма спор!) По времето на Гогол учените смятали, че носът е способен да разпознае три хиляди различни аромата, но последните изследвания сочат, че те са може би един трилион. Освен това, той изпълнява толкоз много други важни функции. На първо място – диша. После, дава информация за вкуса на храната. Служи за резонатор на гласа, когато пеем (дори да е фалшиво). Предпазва белите ни дробове от прах. Киха, за наше голямо удоволствие. Запушва се понякога, но за да оздравеем. Освен изброеното дотук, по носа можем да преценим характера на онзи, който току-що е застанал срещу нас. Обемистият нос издава сила. Малкото носле – спонтанност. Дълъг нос имат хората с ясни цели. Къси носове пък носят услужливите. С чип нос са оптимистите. Правилният нос е признак на интелигентност. А гърбавият нос съчетава качествата на всички споменати форми носове. Гогол е имал доста гърбав нос, гениален нос...
 • режисура: ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА
 • участват: ГЕОРГИ СПАСОВ и ПОЛИНА ХРИСТОВА
 • сценография: МАРИЕТА ГОЛОМЕХОВА
 • музика: ХРИСТО НАМЛИЕВ
 • костюми: МАРИЕТА ГОЛОМЕХОВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
29 декември 2018
19,30ч. 16,00 лв. 18,00 лв. 15,00 лв. 13,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Отзиви:
 • "Бурно аплодираме за сърцатите им изпълнения Георги Спасов и Полина Христова. Неизменна част от сценичните им костюми са най-различни по размер и форма носове, които актьорите талантливо оживяват на куклен принцип. Те са хем неразривна част от телата на персонажите, хем водят собствено съществувание".
  Сабина Василева, в-к "Сега"

 • "Двамата актьори Георги Спасов и Полина Христова изнасят на плещите си цялото представление, като успяват да забавляват и докоснат зрителя с прекрасните превъплъщения на различни лица от текста на руския писател."
  Александра Генадиева, vibes.bg

 • "Фантастичният смешно-горчив абсурдизъм на “Нос” е предаден блестящо в сценичната версия на Веселка Кунчева и Ина Божидарова. Не без забележителната помощ на костюмите и сценографията на Мариета Голомехова и под въздействието на музиката на Христо Налиев. Самата сценография се въприема като отделно, жизнено и значещо присъствие на сцената (подобно на също любимата ни Колекционерка, отново поставена в Театър 199 “Валентин Стойчев”). И за да бъде шедьовър завършен, се намесват актьорите Георги Спасов и Полина Христова, изградили помежду си завиден диалог и синхрон, владеещи до съвършенство (а доста често и до заразителен смях) гласовете и езика на телата си в една съвсем не лека (особено ако се вземат предвид сложността и тежестта на костюмите им) постановка".
  Марина Деливлаева, jasmin.bg  Премиера: 03.04.2018 г.


 • (C) 2003-2018 Theatre 199; VISITORS#243071