Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ЯСНА ПОЛЯНА
от МИРО ГАВРАН
премиера -
15 ноември 2018 г.

постановка ИВАН УРУМОВ
с участието на ГЕОРГИ КАДУРИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, ИВАН ЮРУКОВ, СОФИЯ БОБЧЕВА
ДОГОВОР 2019
от МАЙК БАРТЛЕТ
премиера -
8 март 2019 г.

постановка ВАСИЛ ВАСИЛЕВ
с участието на АНА ВЪЛЧАНОВА, НАДЯ ДЕРДЕРЯН
КОНКУРС "СЛАВКА СЛАВОВА" 2018 г.
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Събития 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО...
по едноименната история "Каквото направи дядо, все е хубаво" на ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН
от ЮРИЙ ДАЧЕВ и НИНА ДИМИТРОВА

От този сезон „ Каквото направи дядо...” по Андерсен на Театър „Кредо” отново e в афиша на „Театър 199” и българските зрители отново ще имат удоволствието да се наслаждават на уникалния спектакъл.
Едно приказно театрално вълшебство за възрастни и не толкова възрастни с НИНА ДИМИТРОВА и ДИМИТР НЕСТОРОВ.
Постановката е създадена по покана и с подкрепата на ФОНДАЦИЯ "ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН 2005" - Дания и е част от програмата за световното честване на 200-годишнината от рождението на Андерсен.Световната премиера на постановката се състоя на 23 август 2005 г. в Дания.

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 75 МИНУТИ.
 • участват: НИНА ДИМИТРОВА и ДИМИТР НЕСТОРОВ
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
29 март 2019
19,30ч. 14,50 лв. 15,50 лв. 12,50 лв. 11,00 лв. 9,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • За постановката Театър "Кредо" е отличен с 10 международни награди.

  Отзиви:
 • ОТЗИВИ ОТ ДАТСКАТА ПРЕСА:
 • "STIFTSTIDENDE" - ARHUS: "Българският театър "Кредо" е в състояние да оформи и разкаже всичко... Шеметен ритъм на актьорската игра - игра, която излъчва топлина. А очарованието от нея е огромно. И продължава до самия край на спектакъла."

 • "J P ARHUS": "Любовта побеждава! ...Българите са преместили историята от периода на датското лято до леденостудената ескимоска датска зима. Двама актьори с голяма фантазия използват вата и се превъплащават в много роли до самия финал. ... Действието се развива на пазара, където всички имат само едно нещо в главите си: как да спечелят. А в този замразен свят дядото живее с единствената мисъл как да достави радост на своята мамичка и да получи нейната целувка. Той е обзет от любов, без въобще да мисли каква може да бъде неговата печалба...Не е ли красиво? По-добро послание едва ли може да се измисли днес.";

 • "Магьосници като Зуека и Нина могат да правят театър от всичко. Или от нищо. В случая с "Каквото направи дядо..." по Андерсен актьорското семейство създава приказна илюзия от... няколко метра вата. Бялата материя оживява в ръцете им. Тя е и сняг, и дом, и селска премяна, и епископска одежда".
  Ирина Гигова - в. "Новинар";

 • "Жизнерадостен игрови спектакъл, който подчертава, че все пак мирът и уютът на нежната привързаност винаги зависят от жената. Той ни кара да почувстваме силната нужда да имаме до себе си някого, на когото безрезервно да вярваме, както и някой, който да ни приема винаги с радост. Всичко това изглежда толкова възможно в приказките. И съвсем не е невъзможно в живота".
  Ана Топалджикова - "Литературен вестник";

 • "Нина Димитрова и Васил Василев-Зуек ни разказват простичката си /изцяло решена в бяло/ северна история с виртуозно майсторство, с неизтощимо предметно въображение и със страхотна отдаденост, което толкова рядко се среща по нашите сцени. Очевидно е желанието им да играят - в най-висшия смисъл на думата. Смехът ни се премесва с умиление, възторгът /от актьорите/ с нарастващото усещане, че може да се живее и някак по-добре, с повече самоотвержена любов и доверие".
  Никола Вандов - сп."Едно"

  Премиера: 11.11.2013 г.


 • (C) 2003-2019 Theatre 199; VISITORS#347702