Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПРИЯТНО МИ Е, ИВА!
от ИВА ТОДОРОВА
премиера -
3 февруари 2018 г.

постановъчен консултант
СТОЯН РАДЕВ
с участието на ИВА ТОДОРОВА
НОС
по Н.В.ГОГОЛ
премиери -
3 април 2018 г.

постановка ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА
с участието на ГЕОРГИ СПАСОВ и ПОЛИНА ХРИСТОВА
КОНКУРС "СЛАВКА СЛАВОВА" 2016 г. - РЕЗУЛТАТИ
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Събития 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО
от ДОНАЛД МАРГУЛИС

"Във време на социален катаклизъм и съмнение в ценностите на нашето общество, винаги ще се намерят хора, които съхраняват своя идеализъм. В наши дни, когато бушуват войни не толкова далече от границите ни и огромен брой хора напускат домовете си, за да търсят по-нормално съществуване в други страни, разказите на журналистите, които работят в най-горещите територии и образите на фотографите, които ежедневно рискуват живота си, са безценни за нашето по-задълбочено разбиране на конфликтите. Защото политиците и военните лидери ни казват едно, а снимките ни разкриват друго и подхранват съпротивата срещу войната".

Из реч на фотографа Джеймс Нахтуей на форума TED


ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 95 МИНУТИ.
 • режисура: ИВАЙЛО ХРИСТОВ
 • участват: КРИСТИНА ЯНЕВА, ПЕНКО ГОСПОДИНОВ, АТАНАС АТАНАСОВ, ДАНИЕЛА СТАМОВА
 • сценография: МАРИНА ЯНЕВА
 • костюми: МАРИНА ЯНЕВА
 • превод: ЗЛАТНА КОСТОВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
25 май 2018
19,30 ч. 15,00 лв. 16,50 лв. 13,50 лв. 12,00 лв. 10,00 лв.
11 юни 2018
20,00ч. 7,00 лв. 7,00 лв. 7,00 лв. 7,00 лв. 7,00 лв.
12 юли 2018
20,00ч. 15,00 лв. 16,50 лв. 13,50 лв. 12,00 лв. 10,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • ПЛАМЕН СИРАКОВ - награда за поддържаща мъжка роля на Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово" - Пловдив 2017 г.
 • ДАНИЕЛА СТАМОВА - награда за поддържаща женска роля на Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово" - Пловдив 2017 г.

  Отзиви:
 • "Написана блестящо и така поставена, че да не се прокрадне нито един излишен детайл, пиесата е сред малкото заглавия, придаващи облик на този театрален сезон."
  Сабина Василева, в. "Сега";

 • "Времето е спряло" е от онези постановки, които всеки трябва да види и които трябва да пълнят салона. Защото са блестящи - като текст, като режисура, като актьорска игра."
  Албена Хюбнер, в. "Животът днес";

 • "И с новата си премиера Театър 199 „Валентин Стойчев” (директор е „човекът-оркестър” Анна Монова) доказва, че е верен на своите традиции и на естетическия си вкус да подбира в репертоара си силни драматургически произведения. И с новата си постановка ярко изявяващият се като кино- и театрален режисьор наш обичан актьор Ивайло Христов доказва своя афинитет към камерни творби, в които ненатрапчиво да задава сериозни въпроси и да търси общочовешко звучене."
  Борислав Костурков, blitz.bg;

 • „Времето е спряло“ е едно великолепно попълнение за българския театрален афиш, което горещо ви препоръчваме да гледате. Тази постановка няма да ви остави равнодушни в нито един момент от 95-минутното си времетраене, а постоянно променящото се темпо и богата палитра от емоции ще ви държи заинтригувани и любопитни. Изживяването определено си заслужава."
  Константин Симидчийски, vibes.bg;

 • "Постановката „Времето е спряло“ се играе в България за пръв път и има нужните качества да пълни салона на театъра. Тя е сериозна, задълбочена, реалистична и е подходяща за публика с широки интереси."
  Мина Огнянова, artograph.bg.  Премиера: 21 май 2016 г.


 • (C) 2003-2018 Theatre 199; VISITORS#138519